Probeer nu de lekkere en gezonde recepten van Bintha Superfruits!

Deel je gemaakte recept op Facebook en tag Bintha Superfruits en wij zullen je recept reposten.

ACAI - B O W L

Hier is het recept voor een heerlijke Açaí Bowl met een tropische twist:

Ingrediënten:

100 gram Bintha Açaipuree

100 ml kokossap

1 blik kokosmelk

1 grote rijpe banaan

2 eetlepels honing

1 eetlepel gecondenseerde melk

Toppings: geraspte kokos, gedroogde abrikozen, gedroogde banaan, 100 gram frambozen en bosbessen

Bereidingswijze:

Combineer de Bintha Açaipuree, kokossap, kokosmelk, rijpe banaan, honing en gecondenseerde melk in een blender.

Mix de ingrediënten tot een romige, dikke smoothie.

Toppings:

3. Plaats de geraspte kokos, gedroogde abrikozen, gedroogde banaan, frambozen en bosbessen in het midden van de bowl.

Schep de gemixte smoothie over de toppings.

Geniet van je heerlijke Açaí Bowl met een lepel!

Twist:

Je kunt een andere smaak aan de bowl geven door in plaats van kokossap ananassap te gebruiken. Dit geeft een heerlijke tropische twist aan het recept. Veel plezier met experimenteren en genieten van deze gezonde en smaakvolle bowl!

PEPRE WATRA VISSOEP

Hier is het recept voor Pepre Watra, een heerlijke Surinaamse vissoep:

Ingrediënten:

2 liter water

500 gram witte vis, inclusief kop (bijvoorbeeld snoek of kabeljauwfilet zonder kop)

5 pimentkorrels

3 takjes selderij

1 ui

1 Madame Jeanette peper

Zout

2 bouillonblokjes

1 theelepel zwarte peper

1 tomaat

1 citroen

Cassavebrood (bakka kassaba) (verkrijgbaar bij de toko)

Bereidingswijze:

Maak de vis schoon door de ingewanden te verwijderen en de schubben goed af te schrapen. Was de vis vervolgens met citroen en strooi een beetje zout en zwarte peper over de vis. Zet de vis even apart.

Breng in een soeppan 2 liter water aan de kook en voeg hieraan toe: 2 bouillonblokjes, 1 fijngesnipperde ui, 6 pimentkorrels, fijngesneden selderij en de tomaat in blokjes (zonder zaadjes). Laat dit ongeveer 10 minuten koken.

Voeg na 10 minuten de vis toe aan de pan, zodat deze mee kan koken en gaar wordt. Voeg ook de Madame Jeanette peper toe (heel laten). Laat de soep met deksel op de pan nu 30 minuten op middelhoog vuur koken.

Na 30 minuten proef je of de soep op smaak is. Voeg naar smaak meer zout toe als dat nodig is. Haal indien gewenst de Madame Jeanette peper uit de soep als deze te pittig is geworden.

Serveer de soep met cassavebrood. Breek een stukje cassavebrood af en dip het in de soep zodat het zacht wordt. Eet smakelijk!

Tips:

Voeg meer Madame Jeanette pepers toe als je van een pittigere soep houdt.

Je kunt ook extra groenten zoals prei of wortel toevoegen aan de soep voor meer variatie.

Sommige mensen serveren de soep met een kommetje rijst in plaats van cassavebrood.

PODOSIRI SMOOTHIE

Hier is het recept voor een heerlijke Berry Smoothie Bowl:

Ingrediënten:

1 kop amandelmelk

1 kop bevroren bessen

Krokante Kaneelgranola crumble

2 grote rijpe bananen (of 2 zachte ontpitte dadels)

½ verse granaatappel, zaadjes

1 theelepel hennepzaad

½ theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

Combineer de amandelmelk, bevroren bessen, 1 banaan, granaatappelzaadjes, hennepzaad en vanille-extract in een blender.

Mix de ingrediënten tot een romige smoothie.

Giet het mengsel in een kom.

Snijd de overgebleven banaan in platte stukjes en plaats deze in een rechte lijn bovenop de smoothie.

Naast de bananen leg je de Krokante Kaneelgranola crumble en vervolgens de verse granaatappelzaadjes, ook in een rechte lijn.

Twist:

Om je smoothie bowl nog verder te verfraaien, kun je de volgende toppings ook in een rechte lijn naast elkaar neerzetten: pompoenpitten, moerbeien, gojibessen, gedroogde kokosnoot, fijngehakte cacaonibs of stukjes kiwi. Experimenteer met verschillende toppings voor een unieke en smakelijke ervaring!

Kent u een veel lekkerder of gezonder recept? Stuur uw recept in via het contactformulier en wordt recept van de week!