Probeer nu de lekkere en gezonde recepten van Bintha Superfruits!
Deel je gemaakte recept op Facebook en tag Bintha Superfruits en wij zullen je recept reposten.
Deel je gemaakte recept op Facebook en tag Bintha Superfruits en wij zullen je recept reposten.
ACAI - B O W L
Ingrediënten:
- 100 gram Bintha Açaipuree
- 100 ml. kokos-sap
- 1 Blik kokosmelk
- 1 grote rijpe baan
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel geconcentreerde melk
- Toppings: geraspte kokos, gedroogde abrikozen, gedroogde banaan, 100 gram frambozen en bosbessen.
Bereidingswijze:
Combineer de bovenstaande ingrediënten excl. de toppings en mix het tot een romige dikke smoothie.
Plaats vervolgens de toppings in het midden van de bowl en geniet ervan met een lepel!
Twist
Geef het een andere smaak door in plaats van kokos-sap, ananassap toe te voegen!
PEPRE WATRA VISSOEP
Ingrediënten:
– 2 liter water
– 500 gram witte vis incl kop (bv een snoek of zonder kop kabeljauw filet)
– 5 piment korrels
– 3 takjes soep selderij
– 1 ui
– 1 madamme jeanette peper
– zout
– 2 bouillon blokjes
– 1 theelepel zwarte peper
– 1 tomaat
– 1 citroen
– cassavebrood (bakka kassaba) (verkrijgbaar bij de toko)
Bereiding:
Maak de vis schoon. De ingewanden verwijderen en de schubben er goed afschrapen. Gebruik je een hele vis snij deze dan in moten. Was de vis dan met citroen. Strooi dan een beetje zout en de zwarte peper over de vis en leg even apart.
Breng in een soeppan 2 liter water aan de kook met daarin: 2 bouillon blokjes, 1 ui (versnipperd), 6 piment korrels, de soep selderij (fijngesneden), en de tomaat (in blokjes zonder zaadjes). Laat dit ongeveer 10 minuten koken.
Na 10 minuten schep je de vis in de pan zodat deze ook mee kan koken en gaar wordt. De peper kan er dan ook in (heel laten). Met een deksel op de pan moet de soep nu 30 minuten koken. Het vuur is op een middelmatige temperatuur.
Na 30 minuten proef je of de soep op smaak is. Is dat niet het geval voeg je naar smaak meer zout toe. Is de soep al te peper geworden haal dan de madamme jeanette peper eruit.
De soep is klaar en wordt geserveerd met cassave brood. Je breekt een stukje cassave brood af en doopt hem in je soep zodat het zacht wordt! Eet smakelijk.
Tips:
Hoe meer peper je gebruikt hoe heter je soep. Er mogen ook 2 pepers in de soep.
Indien je meer groenten in de soep wilt. Doe er dan fijn gesneden prei of wortel in.
Cassave brood wordt meestal gegeten bij pepre watra maar sommige mensen lusten dat niet. Schep de soep op en serveer het dan met een klein kommetje rijst.
PODOSIRI SMOOTHIE
Ingrediënten:
- 1 kop amandelmelk
- 1 koppen bevroren bessen
- Krokante Kaneelgranola crumble.
- 2 grote rijpe bananen (of 2 zachte ontpitte dadels)
- ½ verse granaatappel, zaadjes
- 1 koffielepel hennepzaad
- ½ koffielepel vanille-extract
Bereidingswijze:
Combineer de amandelmelk, bevroren bessen, 1 banaan, granaatappel, hennepzaad en vanille-extract in de blender. Mix tot een romige smoothie.
Giet het mengsel in een kom.
Snijd je banaan in platte stukjes en plaats dit in een rechte lijn op de bovenkant. Naast de platte bananen plaats je de Krokante Kaneelgranola crumble en vervolgens de verse granaatappel, zaadjes teven in een rechte lijn.
Twist
Om je smoothie bowl nog meer aan te kleden kan je de volgende toppings steeds in een rechte lijn naast elkaar neerzetten. Denk hierbij aan: pompoenpitten, moerbeien, gojibessen, gedroogde kokosnoot, fijngehakte cacao nibs of stukjes kiwi.