De geneeslijke voedingsstoffen van Bintha's producten.

Voedingssupplementen zijn een handige manier om belangrijke vitaminen en mineralen aan te vullen, maar wist u dat het nog belangrijker is om deze voedingsstoffen uit uw dagelijkse voeding te halen? Vooral voeding uit landen zoals Suriname staat bekend om zijn rijkdom aan voedingsstoffen met geneeskrachtige eigenschappen.

De producten van Bintha zijn allemaal biologisch en alkalisch. Een alkalisch (zuur-base) dieet houdt rekening met de zuur-base balans in uw lichaam, wat kan helpen bij het voorkomen van ziektes en infecties. Door te kiezen voor natuurlijke, biologische voeding zoals die van Bintha, kunt u niet alleen uw lichaam voorzien van essentiële voedingsstoffen, maar ook bijdragen aan een gezonde zuur-base balans.

A Ç A I

Het is breed bekend dat natuurlijke producten een helende werking kunnen hebben. Maar wist u dat ook de producten van Bintha tal van gezondheidsvoordelen kunnen bieden? De inheemse bevolking van Suriname was al eeuwenlang op de hoogte van de kracht van de Açaíbes, waar deze bes bekend staat als 'Podosiri'. Het gebruik ervan draagt bij aan een energiek en gezond leven.

Bintha's Açaibessen worden geplukt van de beste kwaliteit Pina-Palmbomen, die wel 20 tot 30 meter hoog kunnen worden, in de Amazone jungle van Suriname. Binnen slechts 12 uur na de pluk worden de bessen ambachtelijk verwerkt tot pulp en direct ingevroren. Deze snelle verwerking garandeert de versheid van dit eerlijke product, dat rijk is aan antioxidanten, mineralen en vitaminen.

C A S S A V E

Cassave is een goede bron van voedingsvezels, evenals vitamine C thiamine , foliumzuur , mangaan en kalcium . De knollen hebben een milde nootachtige smaak en worden vaak gegeten als wortelgroente in stoofschotels of als bijgerecht. Voedselproducten zoals de gelatineuzefufu van West-Afrika en de bammy van Jamaica komen van cassave. Andere cassaveproducten zijn onder meer een alcoholische drank die bekend staat als kasiri en die wordt gemaakt door indianen in Zuid-Amerika. Heeft u onze casavebier al gezien bij de producten? Het heeft een zoetzure fruitige smaak en is perfect tijdens een mooie zomerdag.

H E Y G R O N A L E S I

De Hey gron Alesi (Surinaams voor Hooglandrijst) bevat voedingswaarden die volgens laboratoriumonderzoek tot wel 6 keer hoger zijn dan normaal rijst. Het is Surinaams rijst zonder genetische manipulaties. Het rijst is te gebruiken in diverse rijstschotels. Hey Gron Alesi is laag in calorieën, rijk aan eiwitten en vezels en daarmee perfect voor uw gewenst dieet.

De Hey Gron Alesi kent een geschiedenis bekend van “Ma Pansa” (Brokopondo/Sipaliwini gebied) – een moedige Marronvrouw, die rijstkorrels verstopte in haar gevlochten haren. Toen de tot slaaf gemaakte mannen en vrouwen de plantages ontvluchtten en kozen voor een onzeker bestaan in het oerwoud, wisten zij nog niet hoe daar te overleven. Zij namen korrels rijst mee vanuit Afrika die bij aankomst werden geplant, zodat de families daardoor voorzien konden worden van voedsel.