De geneeslijke voedingsstoffen van Bintha's producten.

Voedingssupplementen bevatten belangrijke vitaminen en mineralen om uw dagelijkse voeding aan te vullen. Maar wist u dat het nog belangrijker is om deze stoffen uit uw voeding te halen? Vooral voeding uit landen zoals Suriname bevatten ontzettend veel voedingsstoffen die een geneeslijke werking hebben. De producten van Bintha zijn allemaal biologisch en alkaline! Alkaline (zuur-base) dieet is een eetpatroon dat rekening houdt met de zuur-base balans in uw lichaam die ziektes en infecties voorkomt.

A Ç A I

Het is algemeen bekend dat natuurlijke producten een helende werking hebben. Wist u dat ook de producten van Bintha u veel gezondheidsvoordelen kan bieden? De inheemsen van Suriname waren al op de hoogte van de kracht van de Açaíbes, waar de bes bekend staat als 'Podosiri'. Het levert bij gebruik een energieke en gezonde bijdrage.

Bintha's Açaibessen worden van de beste kwaliteit en , 20 tot 30 meter hoge, Pina-Palmbomen in de amazone jungle van Suriname geplukt. De bessen worden vervolgens binnen 12 uur ambachtelijk vervaardigd tot pulp en ingevroren.

Deze snelle verwerking garandeert de versheid en van dit eerlijke produkt die rijk is aan antioxidanten, mineralen en vitaminen.

C A S S A V E

Cassave is een goede bron van voedingsvezels, evenals vitamine C thiamine , foliumzuur , mangaan en kalcium . De knollen hebben een milde nootachtige smaak en worden vaak gegeten als wortelgroente in stoofschotels of als bijgerecht. Voedselproducten zoals de gelatineuzefufu van West-Afrika en de bammy van Jamaica komen van cassave. Andere cassaveproducten zijn onder meer een alcoholische drank die bekend staat als kasiri en die wordt gemaakt door indianen in Zuid-Amerika. Heeft u onze casavebier al gezien bij de producten? Het heeft een zoetzure fruitige smaak en is perfect tijdens een mooie zomerdag.

H E Y G R O N A L E S I

De Hey gron Alesi (Surinaams voor Hooglandrijst) bevat voedingswaarden die volgens laboratoriumonderzoek tot wel 6 keer hoger zijn dan normaal rijst. Het is Surinaams rijst zonder genetische manipulaties. Het rijst is te gebruiken in diverse rijstschotels. Hey Gron Alesi is laag in calorieën, rijk aan eiwitten en vezels en daarmee perfect voor uw gewenst dieet.

De Hey Gron Alesi kent een geschiedenis bekend van “Ma Pansa” (Brokopondo/Sipaliwini gebied) – een moedige Marronvrouw, die rijstkorrels verstopte in haar gevlochten haren. Toen de tot slaaf gemaakte mannen en vrouwen de plantages ontvluchtten en kozen voor een onzeker bestaan in het oerwoud, wisten zij nog niet hoe daar te overleven. Zij namen korrels rijst mee vanuit Afrika die bij aankomst werden geplant, zodat de families daardoor voorzien konden worden van voedsel.